tiistai 21. helmikuuta 2012

Bree Tannerin lyhyt elämä

Tällä hetkellä luen Stephenie Meyerin Epäilys-romaaniin perustuvaa kirjaa Bree Tannerin lyhyt elämä (Wsoy). Takakannen mukaan kirja kertoo tarinan Bree Tannerin punaisten silmien kautta välittäen nuorten vampyyrien verenhimoista maailmaa ja sen pimeitä puolia. Kirja syventää Breen elämän tarinaa kulkemalla vaarojen ja salaisuuksien kautta.

Kirja jatkaa yhtä aidolla ja mukaansatempaavalla otteella, kuin kaikki muutkin Houkutus-sarjan kirjat. Pidän Stephenie Meyerin tavasta kirjoittaa, se on samaan aikaan uskottava, vaikka tapahtumat ovat yliluonnollisia. Tällä kertaa näkökulma on täysin eri, kun kertojana kirjassa on nuori, vastasyntynyt vampyyri Bree. Se on varsin virkistävää, kun on ensin lukenut reilut kaksituhatta sivua (yhteensä neljä kirjaa) "kilteistä" vampyyreistä, joille ihminen ei ole pelkkä välipala :D.

Kirjan voi lukea, vaikka ei olisikaan lukenut muita Twilighteja, mutta oma kokemukseni on, että juonesta ja yksityiskohdista saa paremmin kiinni, kun on lukenut muutkin saagan kirjat.
     Kirja sytytti uudelleen Twilight-innostukseni, joka oli jo laantunut. Nyt on luultavasti edessäni reissu kirjastoon hakemaan hiihtolomalle luettavaa ;)...

2 kommenttia:

  1. Ah tuo oli aivan älyttömän koukuttavaa luettavaa!! :--D Kerro sitten kun oot lukenu loppuun että mitä tykkäsit. Sain tuon kirjan joskus osana 17-vuotissyntymäpäivälahjaani kun olin itsekin jo jonkin aikaa sitten lukenut sarjan viimeisen kirjan. :)

    Suosittelen myös superisosti Meyerin Vierasta (ollaan siitäkin varmaan joskus puhuttu, et kai ollu sitä lukenu? :D) luin sen ite joskus pari vuotta sitten ja se on ehdottomasti parhaita lukemiani kirjoja. Samalla tavalla kirjotettu kuin Houkutus-sarjakin ja tempaisee mukaansa oikein kunnolla :D Siihen ois Meyerin mukaan pitäny tulla jatkoa mutta se on vissiin vähän jääny.

    Tällä hetkellä lueskelen ihan viimesiä sivuja Nälkäpelin enkunkielisestä ekasta osasta enkä voi muuta sanoa kuin huhhuh miten mahtava :-D Onneksi nuo 2 seuraavaa osaa odottelee jo hyllyssä! Haha voisin pulputtaa kirjoista vaikka kuinka monta vuotta putkeen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tartunpa siis jälleen vihjeestä vaarin, ja luen myös tuon Vieraan! :D Onneksi muitakin kirjoista pölpöttäjiä löytyy, yleensä kaikki vaan kohauttelee olkiaan jos innoissani selitän jostain mitä olen lukemassa :DD

      Poista