sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Porkkanakakku

Meillä on ollut nyt oikea herkutteluviikonloppu! Tänään juhlistettiin nimittäin mun tulevia synttäreitä ja pikkusiskon menneitä nimppareita leipomalla porkkanakakku :).

Arton porkkanakakku  n. 16 palaa

5-7 (350 g) porkkanaa
3 kananmunaa
3 dl sokeria (sokerin määrää voi vähentää 2 ½ dl:ään)
1 ½ dl öljyä
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl kanelia
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta

Kuorrutus
1 rs maustamatonta tuorejuustoa
1 tl vanilliinisokeria

Koristeeksi
pähkinärouhetta tai strösseleitä

1. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi (isoin homma koko kakussa :D). Vaahdota munat ja sokeri. Lisää öljy ja porkkanaraaste.

 Sekoita kuivat aineet keskenään...

 ... ja lisää taikinan joukkoon. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (3 l).

2. Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia. Anna kakun hieman jäähtyä ja kumoa. 
3. Sekoita maustamaton tuorejuusto ja vanilliinisokeri. Levitä kuorrutus porkkanakakun päälle. Koristele halutessasi pähkinärouheella (myö ollaan käytetty myös mantelirouhetta, hyvä tulee!) tai strösseleillä.

En ehtinyt kokonaisesta kakusta saamaan kuvaa, heh :D. En ruvennut myöskään ottamaan kuvaa omasta annoksestani, koska se olisi saattanut antaa vääristyneen kuvan siitä, millainen on sopiva annoskoko >:D. Minusta porkkanakakussa parasta on se, että tuorejuuston happamuus on yhdistetty makeaan kakkuun. Omnom :P! Lisää syntymäpäivähehkutusta lienee luvassa vielä tiistaina...





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti