perjantai 6. huhtikuuta 2012

The day after tomorrow

Eilinen lomapäivä sujui varsin rentouttavissa merkeissä ensin kylpyläreissun, ruoan ja myöhemmin vielä elokuvan parissa.
      Elokuva oli Roland Emmerichin ohjaama toiminta-scifileffa The day after tomorrow (2004). En ole koskaan pitänyt itseäni kovinkaan scifistinä, mutta leffa kyllä yllätti positiivisesti!

Nyt seuraa hitusen (vain hitusen) juonipaljastuksia:

Elokuvassa ilmaston lämpeneminen käynnistää uuden jääkauden tulemisen. Tornadot tuhoavat Los Angelesin ja tsunami valtaa New York Cityn ja koko pohjoinen pallonpuolisko alkaa jäätyä. Ilmastotieteilijä Jack Hall (Dennis Quaid) ja hänen poikansa Sam (Jake Gyllenhaal) ja pikku joukko muita selviytyjiä joutuu pakenemaan supermyrskyn jaloista ja sinnittelemään hengissä kaikin voimin. Lisäksi pieni (tosi pieni) romanttinen väre on sivuosassa, mikä tuo vähän keveyttä raskaalla aiheella leikittelevään leffaan.

Pahoittelen kuvan laatua, google ei todellakaan aina ole kaveri!
Leffa ei siis ole mulle, tyttöjen teinileffa -fanina, niin tyypillinen (hei ne on oikeesti hyviä, viis niistä kaikista kliseistä :D!), mutta ehkä osin poikkeavuus mun tottumuksiin teki siitä hyvän. Erikoistehosteet, aivojen sopukoihin pyörimään jäävä aihe, ja kuitenkin onnellinen loppu ovat leffan valtteja. Mä en ole mikään kovin uskottava leffakriitikko, mun mielestä kun melkein kaikki leffat on pelkästään hyviä, mutta tätä voin oikeasti suositella muillekin kun vaan pikkusiskolle :D.

Mun harvat elokuvan katselukerrat sallii sen herkkukipposen joka kerta, ja joka kerta se on näköjään myös esiteltävä (nytkin vaikka pääsiäisherkkuja on tarjolla yllin kyllin :D). Pandan suklaata tehtaanmyymälästä kylpyläreissutuliaisina, omnom!



     

2 kommenttia:

  1. Oi tuo leffahan kuulostaa tosi hyvältä! :-D Pitääpä joku kerta vaikka vuokrata.

    Vaikka itekin tykkään romanttisista komedioista niin lempileffojen joukosta kummasti tuntuu löytyvän jotain aivan muuta. Elokuvia jotka oon kattonut useimmin on scifi-genreen luokiteltava unilla leikittelevä Inception (joka on jo idean tasolla aika mahtava ja psykologisesti haastavaa katsottavaa, kun aivoja ei ihan voi niin sanotusti jättää narikkaan :D) ja hiukan nuorempana tuli katsottua useasti fantasiaelokuva MirrorMask :D Japanilaisia upeasti piirrettyjä animaatioita tulee myös katseltua ja hyllystä löytyykin niitä muistaakseni lähemmäs 10 kappaletta, lemppareina Henkien Kätkemä, Liikkuva linna sekä Laputa - Linna taivaalla :-D Juuri tulikin ostettua uusi yksilö tuohon kokoelmaan: Kätkijät-niminen mestariteos :D

    Etenkin monet muutkin fantasiaa, jännitystä ja seikkailua sekoittavat leffat iskee :D Yksi (varmaankin harvoista) genreistä, jotka tuskin koskaan pääsee mun suosikkien joukkoon on kyllä psykologiset kauhuelokuvat vaikka niitäkin on tullut (lähinnä tahattomasti) joitakin katseltua seuraavien öiden yöunien kustannuksella :-D
    Oho, tulipa pitkä kommentti :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo suosittelen ehdottomasti lainaamaan! Mäkin olen muuten kanssa aika kaikkiruokainen leffojen suhteen, mutta samoin kun sulla, en tykkää yhtään kauhuleffoista missään muodossa. Vaikka en niistä painajaisia näekään tms. mutta en vaan pidä niistä... :D

      Poista