tiistai 10. huhtikuuta 2012

Suuri velhouskirja

Vannoutuneelta Harry Potter -fanilta löytyy kirjahyllystään joululahjaksi saatu (tai no itseasiassa pikkusiskon kanssa yhteinen :D) Harry Potter -leffojen tekemiseen perehtyvä Suuri Velhouskirja, joka vie suoraan elokuvien kulisseihin. Kirja on siitä jännittävä teos, että sitä lukiessa (tai "selailu" sopii ehkä paremmin pääosin kuvia sisältävän kirjan "luku"tekniikan kuvaamiseen) tulee tunne, että "haluanko sittenkään tietää kaikkea".
     Toisaalta kiinnostukseni siihen, miten mikäkin kohtaus on toteutettu, mitä kaikkia pieniä yksityiskohtia on otettava huomioon, ja kuinka suuren työn yksi elokuvan lyhytkin kohtaus vaatii, on valtava. Toisaalta taustalla kummittelee koko ajan pelko, että elokuvista selviää jotain sellaista, mitä en olisi halunnut tietää.

Suuri velhouskirja on toteutettu vähän samalla fiiliksellä, kuin elokuvatkin, ja itse J. K. Rowlingin kirjoittamat Harry Potterit: yllättäväksi, hauskaksi ja vähän haikeaksikin. Kirjan sivujen välissä on bonusmateriaalina Kelmien karttaa, Borgin&Burgesin mainosta, Weasleyn welhovitsien etikettejä ja mahdollisuus taitella itselleen pahvista rasiallinen Hunajaherttuan makeisia.
     Esittelyyn pääsee niin henkilöitä, lavastuksia, huispauksen kuvaustekniikka, kuin roolihenkilöiden valitseminenkin. Välissä on aina silloin tällöin jonkun näyttelijän muistelmia kuvauksista, kuvaustauoilta, toisista henkilöistä tai jostain muusta. Seassa on yllättäviäkin paljastuksia näyttelijöiden arjesta leffan kuvauksissa.

 Ihanan paljon värikkäitä kuvia! On ihanaa lukea välillä kirjaa, jossa on enemmän kuvia kuin tekstiä. Ja haikeaa nähdä, kuinka pieniä Daniel Radcliffe, Rupert Grint ja Emma Watson ovat joskus oikeasti olleet (*huokaus*). Alaoikealla muuten näkyy kirjekuori, jonka sisällä on ihan oikea kirje, jossa kerrotaan, että Harry on valittu Tylypahkan noitien ja velhojen kouluun.
     Tätä kirjaa lukiessani ammatinvalintahaaveeni ja tulevaisuudensuunnitelmani ottavat taas uutta suuntaa. Ehkä minusta tuleekin puvustaja elokuviin... Ainakin jonkinlainen elokuvaprojekti olisi ihan superkiinnostava kokemus joskus tulevaisuudessa, mitenhän sellaiseen pääsis mukaan :D?!

2 kommenttia:

  1. Hiiohoi! Mua niin nauratti tää postaus, kun muistan ikuisesti kuinka nyrpistelit nenääsi kesä toisen jälkeen kun kerroin lukeneeni TAAS monen monta Potterkirjaa! Mutta loistavaa, että sunkin mieli on muuttunut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaa joo emmä nykysin ymmärrä miten OIKEESTI oon voinut olla joskus niitä lukematta :DD

      Poista