sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Raparperi-valkosuklaakuppikakut


Me leivottiin (tai no okei, pikkusisko ne leipoi, mutta mä kuorin ja pilkoin raparperit, suurin homma! :D) viikonlopuksi ihania raparperi-valkosuklaakuppikakkuja! Oikeastaan eka versio tehtiin jo aiemmin viikolla, mutta voin kertoa, että älkää kokeilko laittaa tätä taikinaa kätevästi piirakkavuokaan, ei onnistu... :D.
     Kuppikakut on raparperin ansiosta mukavan kirpeitä, mutta uunissa pehmetessään se tekee niistä pehmeitä ja muhkeita. Ja no valkosuklaahan on muutenkin tosi hyvää, mutta kirpeään raparperiin yhdistettynä siitä tulee vähän erilainen!
     Raparperi on mun mielestä muutenkin hyvää, mansikka-raparperikiisseli ja raparperihillo on raparperikuppikakkujen (tai piirakan) ohella erityisen ihania herkkuja!

 Tee näin: (ainekset näet yllä olevasta kuvasta)

1. Kuori ja paloittele raparperi pieniksi paloiksi. Rouhi valkosuklaa veitsellä.
2. Sulata voi ja anna jäähtyä. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon rasvasula. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri keskenään. Siivilöi jauhoseos munasokerivaahtoon. Sekoita varovasti joukkoon myös maito, rouhittu valkosuklaa sekä raparperinpalat. Vältä turhaa sekoittamista.
3. Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200-asteisen keskitasolla noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.
4. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta vanilliinisokerilla. Pursota kermavaahto jäähtyneiden kuppikakkujen päälle. Koristele valkosuklaalla sekä strösseleillä, syötävillä kukilla tai mintunlehdillä.
(Ohje Pirkka-lehden ruokaliitteestä)

Meillä ei viitsitä tuohon koristeluun niin kamalasti panostaa, kun ne niin nopsaan parempiin suihin katoaa, joten tyydyimme tällä(kin) kertaa vain ripottelemaan osan valkosuklaarouheesta hieman lämpimien kuppikakkujen päälle, jolloin suklaa vähän sulaa ja siten pysyy muffinien päällä, mutta ei muutu aivan sulaksi velliksi. Aurinkonomparelleja käytettiin vielä viimeistelyyn :).

2 kommenttia:

  1. Ihanan näköisiä kuppikakkuja! :-D raparperi&valkosuklaa-yhdistelmä kuulostaa tosi herkulliselta!
    Sitten jos mä joskus meinaan nääntyä nälkään omassa kämpässä asuessani sen seurauksena, etten osaa laittaa ruokaa niin vuokraan sut ja Lauran leipomaan ja kokkaamaan mulle kasoittain kaikkea hyvää pakkaseen pahan päivän varalle :D :D
    Heh mutta enköhän mä aika nopeasti opi laittelemaan jotain helppoa ja silti makoisaa ruokaa (toivottavasti) :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se kuulostaa ja se myös on sitä: hyvää! :) Haha, Lauran voit pyytää, se on sellanen mestarileipuri, mutta mulla yleensä ainakin joku menee pieleen :DD. Ja varmasti opit nopsaan kokkailemaan,viimeistään erehdyksen kautta sitten ;)

      Poista